دارد
۰۰۰/۰
۲۰۴
۷۸۰/۳۰۴
۳۱۷
عملکرد سازمانی
باتوجه به نتایج جدول فوق ۴-۱۲ هر یک از متغیرهای پژوهش(کارآفرینی استراتژیک مزیت رقابتی عملکرد سازمانی) با متغیرهای جمعیت شناختی(سن، جنس، تحصیلات و سابقه کاری) بررسی و نتیجه آزمون حاکی از این است که کارآفرینی استراتژیک با سن، جنس، تحصیلات و سابقه کاری رابطه معناداری دارد، مزیت رقابتی تنها با سن رابطه معنادار دارد و با دیگر متغیرهای جمعیت شناختی رابطه معنا دار ندارد، عملکرد سازمانی با سن، تحصیلات و سابقه کاری دارای رابطه معنادار و با جنسیت رابطه معنا دار ندارد.
۴-۳-۳- آزمون همبستگی ناپارامتریک(ضریب همبستگی اسپیرمن):
ضریب همبستگی اسپیرمن، که به ضریب همبستگی رتبه ای (رو)اسپیرمن[۹۰] معروف است. یک ضریب همبستکی براساس رتبه(نمرات داده ها)است.که میزان همبستگی بین دو متغیر در سطح ترتیبی را اندازه گیری می کند.ضریب همبستگی اسپیرمن معادل ناپارامتری ضریب همبستگی پیرسون(براساس مقادیر واقعی) است،صرفا همبستگی میان رتبه های دومتغیر(همبستگی دو جانبه)درجامعه باحجم نمونه کم را هم نشان می دهد. در همبستکی رتپه ای اسپیرمن، جفت متغیرهابه جای اندازه های فاصله ای یا نسبی، بصورت اندازهای ترتیبی(رتبه ای) بیان میشوند. برای محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن مطابق با فرمول زیر عمل میکنیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرمول ضریب همبستگی اسپیرمن:
۴-۳-۳-۱- نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن:
آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن برای فرضیه اصلی
جدول ۴-۱۳: ضریب همبستگی بین کارآفرینی استراتژیک و مزیت رقابتی و عملکرد سازمانی
متغیر وابسته
متغیرمستقل
مزیت رقابتی و عملکرد سازمانی
کارآفرینی استراتژیک
شدت(ضریب همبستگی)
۳۱۳/۰
معنی داری (sig)
۰۰۰/۰
تعداد (N)
۳۱۷
منبع: دادهای پژوهش
به منظور بررسی رابطه بین کارآفرینی استراتژیک و مزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسپیرمن برای سنجش مقدارهمبستگی بین سه متغیر کارآفرینی استراتژیک و مزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی در سطح معناداری ۰۱/۰ P< برابر با (۳۱۳/۰)است.که این ضریب از نظر آماری معناداراست. لذا آزمون فرض۰Hرد و فرض۱H یا همان فرضیه اصلی پژوهش مبتنی بروجود رابطه بین کارآفرینی استراتژیک و مزیت رقابتی بر عملکرد سازمانی تائید میشود.
۴-۳-۳-۲- آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن برای فرضیه های فرعی
فرضیه اول
جدول ۴-۱۴ :ضریب همبستگی اسپیرمن بین تفکر استراتژیک و عملکرد سازمانی
متغیر وایسته
متغیرمستقل
عملکرد سازمانی