۱۰۹/۱
۱۷۰/۰
هوش اخلاقی کارکنان
۳۱۲
۰۰۸۱/۴
۹۴۴/۰
۳۳۵/۰
رفتارشهروندی مشتری
۳۱۲
۸۶۹۸/۳
۰۵۲/۱
۲۱۸/۰
نتایج مربوط به انجام این آزمون برای هر یک از داده ها در جدول (۴-۹)آمده است، همانطور که از جدول مشخص است با توجه به سطح معناداری و در سطح خطای ۵ درصد اینگونه استنباط می شود که توزیع داده های مریوط به همه متغیرهای تحقیق نرمال می باشد، بنابراین بدلیل نرمال بودن متغیر وابسته نهایی رفتارشهروندی مشتری و متغیروابسته ی تعدیل گر هوش اخلاقی کارکنان بعنوان یکی از پیش فرضیات رگرسیون برای تحلیل رگرسیون مناسب می باشند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۴ تحلیل عاملی تاییدی
در تحلیل عاملی تاییدی[۱۴۱] ، هدف تهیه مدلی است که فرض میشود دادههای تجربی را بر پایه چند پارامتر نسبتاً اندک، توصیف، تبیین یا توجیه میکند. این مدل مبتنی بر اطلاعات پیش تجربی درباره ساختار دادههاست که میتواند به صورت یک تئوری یا فرضیه، یک طرح طبقهبندی کننده معین برای گویه ها یا پاره تستها در انطباق با ویژگیهای عینی شکل و محتوا، شرایط معلوم تجربی و یا دانش حاصل از مطالعات قبلی درباره دادههای وسیع باشد. به منظور تبیین الگوی همبستگی بین متغیرهای مشاهده شده برای شناسایی عاملهااستفاده میشود. بنابراین با انجام تحلیل عاملی متغیرهای مکنون از طریق معرفها یا همان متغیرهای مشاهده شده شناسایی میشوند(شیری و همکاران، ۱۳۹۳). از اینرو در تحلیل عاملی تاییدی به بارهای عاملی بار شده بر روی هر عامل یا مولفه برای تبیین همبستگی بین متغیرهای مشاهده شده یا همان سوالات و متغیرهای مکنون یا عامل مورد بررسی استفاده می کنیم و از ارائه دیگر جزئیات از جمله شاخص های برازش خودداری می شود.
۴-۴-۱ تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول امنیت شغلی
برای انجام تحلیل عاملی تاییدی می توان از نرم افزارهای مختلف ازجمله SPSS و Lisrel استفاده کرد در این تحقیق سعی شده است ابتدا مشخص کنیم که کدام یک از دو نرم افزار استفاده شود به همین منظور در اولین گام برای تحلیل عاملی از هر دو نرم افزار استفاده شد تا با بهره گرفتن از نتایج ارائه شده قدرت هر یک از آنها تخمین زده شود و برای بالا بردن اعتبار آزمون روایی تصمیم گیری کنیم که در ادامه از کدام یک با توجه به دقت و کفایت آزمون استفاده شد.
نمودار (۴-۸)تخمین استاندارد تحلیل عاملی تاییدی امنیت شغلی
نمودار(۴-۹) معناداری تحلیل عاملی تاییدی امنیت شغلی
۴-۴-۱-۱تحلیل عاملی توسط نرم افزار spss
در تحلیل عاملی تاییدی بوسیله نرم افزار SPSS علاوه بر بررسی بارهای عاملی می توان شاخص های Kmo و معناداری بارتلت را بررسی کرد.شاخص Kmo برای تعین میزان و کفایت نمونه مورد مطالعه بکار میرود، kmo در تحلیل عاملی به بررسی اطمینان از تعداد دادههای موجود برای تحلیل میپردازد و اگر ارزش kmo به یک نزدیکتر باشد دادههای پژوهش برای تحلیل عاملی مناسب هستند و چنانچه این مقدار کوچک باشد که بطور معمول کمتر از ۶/۰ را ضعیف در نظر میگیرند برای تحلیل عاملی مناسب نیستند.
آزمون بارتلت تناسب یک ساختار نامناسب که همان مدل عاملی میباشد را بررسی میکند. زمانی که ماتریس همبستگی بین متغیرها از یک ماتریس همانی-واحد تشکیل نشده باشد بدلیل عدم ارتباط معنیدار بین متغیرها امکان شناسایی عاملهای جدید بر اساس همبستگی متغیرها وجود دارد. چنانچه سطح معناداری این آزمون کمتر از ۰۵/۰ باشد سوالات تشکیل دهنده متغیر در چارچوب یک مدل عاملی مناسب، بدلیل رد شدن فرض واحد بودن ماتریس همبستگی در نظر گرفته میشوند.
جدول (۴-۱۰) کفایت نمونه و آزمون بارتلت
KMO
مقدار کای اسکئور
DF
معناداری بارتلت
۷۲/۰
۳۸۵/۴۱۳
۳
۰۰۰/۰
شاخص kmo بدست آمده ۷۲/۰ میباشد و همانطور که ذکر شد این ارزش نزدیک به ۱ وبیش از۶/۰ میباشد، بنابراین دادههای جمع آوری شده ازکفایت خوبی برخوردار هستند.
آزمون بارتلت درسطح معناداری کمتراز۰۵/۰، معنادار و نشانگر تناسب ساختار مدل عاملی است.
جدول(۴-۱۱) بارهای عاملی تاییدی(مرتبه اول)امنیت شغلی