مخزن باد
جهت ذخیره سازی فشاری که از کمپرسور خارج می شود مخزنی تعبیه و در کنار کمپرسور نصب شد. علت نصب مخزن باد، کاهش مصرف انرژی(روشن نبودن دائم کمپرسور) و ذخیره باد درمخزن میباشد. ذخیره باد برای اعمال فشار به سطح مایع میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مانوستات
جهت کنترل مقدار فشاری که از کمپرسور به مخزن و از مخزن وارد حمام رنگ می شود از دستگاهی به نام مانوستات[۴۵] استفاده شد. مانوستات در این دستگاه با فشار ۱۲۰bar و جریان آمپر ۱۶ میباشد. مانوستات وظیفه کنترل و تنظیم فشار باد را بر عهده دارد و میزان فشار را کنترل و ثابت می کند.
گیج
جهت اندازه گیری فشار ذخیره شده در مخزن، استانداردی تعریف شده که واحد اندازه گیری فشار را نشان میدهد این واحد را بار گویند. (۱ کیلو گرم بر هر سانتیمتر مربع برابر با ۱ بار است) این میزان بار را با دستگاهی به نام گیج نمایش می دهند. گیج فشار درون مخزن را نشان میدهد. اساس گیج بر پایه فشار تغییر حالت است. به عبارتی فشار از کمپرسور وارد مخزن می شود که توسط مانوستات نصب شده بر روی مخزن میزان فشار کنترل و توسط گیج این میزان فشار نمایش داده می شود.
شلنگ عایق دار سیلیکونی
برای خروج رنگ از مخزن(حمام) از شلنگ سیلیکونی عایق دار استفاده شد تا هنگام خروج رنگ از حمام، دمای محلول حفظ شود.
نازل
نازل[۴۶] با اصطلاح لاتین جهت تزریق رنگ از نازل های مختلف استفاده شد که سه نازل مختلف انتخاب شد. برای جلوگیری از آسیب رسی به الیاف قالی، سر نازل ها تراش خوردند و تیزی آنها گرفته شد.
مکش
نصب دستگاه مکش[۴۷] جهت کشیدن پساب رنگی است که وارد قالی می شود. این دستگاه برای جلوگیری از پخش شدن محلول رنگی که بر روی قالی تزریق می شود نصب شد. جهت روشن و خاموش کردن مکش به صورت موقت، از دکمه روشن و توقف[۴۸] استفاده شد. مشخصه مکش در این دستگاه v220 Ac ، ۱۲۰۰ w ، ۵۰HZ میباشد.
رطوبت گیر
در کنار دستگاه مکش، دستگاه رطوبت گیری برای جلوگیری از ورود پساب های کشیده شده به درون موتور مکش نصب شد. رطوبت گیر همانند مخزنی پساب رنگی را جمع می کند.
میز کار
جهت راحتی کار در هنگام ورود رنگ بر روی فرش های نمونه میزی ساخته شد که از زیر آن لوله مکش نصب و از روی آن رنگ تزریق می شود.
پس از معرفی قطعات تشکیل دهنده دستگاه، در تصاویر۳-۷ تا ۳-۱۳ در صفحات۴۵ تا ۴۷ به ترتیب فضای شماتیک، طراحی خطی، تک بعدی، سه بعدی و در نهایت تصویر اصلی دستگاه مشاهده می شود.
تصویر۳-۶٫ فضای شماتیک دستگاه
تصویر۳-۷٫ نمای سه بعدی دستگاه از زاویه بالا
تصویر۳-۸٫ نمای جانبی دستگاه بصورت خطی
تصویر۳-۹٫ نمای جانبی دستگاه بصورت سه بعدی
تصویر۳-۱۰٫ تصویر اصلی دستگاه
تصویر۳-۱۱٫ نمای عمودی از طراحی دستگاه
تصویر۳-۱۲٫ نمای افقی دستگاه
۳-۵ مراحل آزمایش
آزمایشات توسط رنگینه های مختلف شیمیایی (راکتیو، اسیدی میلینگ) و طبیعی(روناس، نیل، اسپرک) انجام شد. تصویر(۳-۱۴)
در اولین آزمایش از رنگ راکتیو [۴۹]با سه غلظت متفاوت ۳%، ۱%، ۵/۰% بر روی نمونه فرش خام استفاده شد. دبی [۵۰]در تمام آزمایش های این پایان نامه یکسان بود.
تصویر۳-۱۳٫ رنگ های مورد استفاده
جدول۳-۵٫ مواد و شرایط رنگرزی با رنگینه اسیدی میلینگ
ردیف
مواد
حمام ۱(%۵/۰)
حمام ۲(%۱)
حمام ۳(%۳)
۱
رنگ اسیدی میلینگ
cc 9
cc 18
cc 54
۲