لزوم کنترل فساد در دستگاه های دولتی برای اجرای صحیح مدیریت ایده ها
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
کنترل فساد در دستگاه های دولتی برای ایجاد بهبود بسیار با اهمیت است
عدم باور مدیران دولتی به خرد جمعی از چالشهای مدیریت ایده ها
مدیران دولتی به خرد جمعی باور ندارند و سازمانها بیشتر بصورت استبدادی اداره می شود
لختی و بزرگی و ناکارآمدی سازمانهای دولتی از موانع اجرای مدیریت ایده هاست
بزرگ بودن سازمانهای دولتی و لختی آنها مانع بزرگی برای ایجاد بهبود و اجرای ایده های جدید است
عدم فرهنگ دگر اندیشی مانع اجرای مدیریت ایده ها
عدم وجود فرهنگ دگراندیشی یعنی مدیران ما نمی توانند ایده هایی را که در مخالفت افکار آنهاست گوش کنند
عدم ثبات مدیریتی و کاهش تمایل مدیران به برنامه های بلندمت یکی از چالش های مدیریت ایده ها
عدم ثبات مدیریتی انگیزه مدیران را برای اجرای برنامه های بلند مدت کاهش می دهند
تقابل موفقیت شخصی مدیران با موفقیت سازمان از چالشهای مدیریت ایده ها
اکثر قریب به اتفاق مدیران کشور بیش از موفقیت سازمان به موفقیت شخصی و حفظ پست مدیریتی خود توجه دارند
بروکراسی کمتر باعث ایجاد فرصتهای بیشتر خلق و اجرای ایده ها
در آندسته از سازمانهای خدمات عمومی که کمتر بروکراتیک هستند. فرصت های بهتری برای خلق و اجرای ایده ها وجود دارد
لزوم بکارگیری مشاور در اجرای مدیریت ایده ها
عدم بکارگیری مشاور و تیمهای متخصص در ایجاد سیستمهای مدیریتی در سازمانهای کشور بدلیل اینکه به این موضوعات به دید هزینه نگاه می کنند نه سرمایه گذاری
پایین بودن علاقمندی سازمانی در بین کارکنان سازمانهای دولتی چالشی برای مدیریت ایده ها
علاقمندی سازمانی در بین کارکنان دولت پایین است که این امر باعث کاهش انگیزه و تعهد آنها برای اجرای ایده های بهبود می شود
۴_۳ طراحی سیستم مدیریت ایده ها
در این قسمت به کمک اطلاعات جمع آوری شده در قسمت ادبیات موضوع و همچنین نتایج مصاحبه های انجام شده سعی می گردد تا سیستم مدیریت ایده ها با قابلیت کاربرد در بخش عمومی و دولتی ایران طراحی گردد و سپس بعد از اجرای آزمایشی آن در یکی از سازمانهای دولتی از طریق مصاحبه مجدد با افراد موثر و مرتبط در آن سازمان مورد سنجش قرار گیرد.
با توجه به نتایج مصاحبه های انجام شده و همچنین در نظر گرفتن موضوعات مطرح شده در ادبیات تحقیق مدل سیستم مدیریت ایده ها در ۳ بخش جداگانه ۱- خلق ایده ۲- ساماندهی مدیریت ایده و ۳- اجرایی سازی ایده ها طراحی می شود.
۴_۳_۱ طراحی مدل فرایند خلق ایده ها
بی شک شرط لازم مدیریت ایده ها وجود و خلق ایده می باشد. این ایده های خلق شده در صورتی که کاربردی و با ارزش باشند نتایج مدیریت آنها نیز موثر و مفید خواهد بود. لذا در اینجا سعی می شود تا مدلی برای خلق ایده ها تدوین شود.
۴_۳_۱_۱ ایجاد رویدادهایی برای خلق ایده
در حالیکه بنظر می رسد فرایند خلق ایده می بایست بصورت مستمر و همیشگی در سازمانها جریان داشته باشد تا تمام ایده های ممکن در این سیستم دریافت و ضبط شوند اما برخی مصاحبه شوندگان اصرار داشتند که بهتر است رویدادهای برنامه ریزی شده ای برای خلق ایده بکار گرفته شود تا به نیازهای خاصی جهت خلق ایده پاسخ داده شود. این موضوع هنگامی که سازمان با مسئله خاصی روبروست و نیاز به خلق تعداد زیادی از ایده ها جهت حل آن دارد بسیار با اهمیت می شود. برای مثال اخیرا وزارت نیرو با یک مشکل حاد در زمینه تاثیرات مخرب زیست محیطی حاصل از سد سازی مواجه شد که بخشی از آن مربوط به خشک شدن دریاچه ارومیه بود. لذا برای حل این مسئله اقدام به شکل دادن رویدادهای متنوع و گسترده از قبیل، کنفرانس، فراخوان، هم اندیشی خبرگان و … کرد تا بتواند ایده های مختلف را جهت حل این مسئله خلق و جمع آوری کند.
رویدادهای خلق ایده عبارتند از هر نوع رویداد، کمپین، مسابقه و یا واقعه ای که منجر به تولید ایده بصورت رسمی و یا غیر رسمی گردد این رویدادها می توانند در زمان های مختلف تکرار و با توجه به نوع مسائل و چالشهای موجود باز تعریف شوند.
روش های بکارگیری و تنظیم رویداد های خلق ایده بر نوع، کیفیت و حجم ایده های خلق شده تاثیر بسزایی خواهد داشت. لذا این محقق فاکتورهای مهمی که برای کنترل ایده های حاصل از این رویدادها نیاز است را اینگونه دسته بندی می کند:
مشوق ها: مادی و معنوی