۲۱۰۲۵۶۲
۳۰/۱
۱۵
ژاپن
۱۲۹۲۲۵۰
۱۹/۱
۱۶
مراکش
۱۲۷۱۰۰۰
۱۲/۱
۱۷
جهان
۱۲۵۹۸۷۶۷۸
۱۰۰
–
مأخذ: (فائو، ۲۰۱۲)
جدول۱-۴ : سطح زیر کشت، تولید و عملکرد محصول پرتقال در کل کشور در سال ۱۳۹۰
محصول
سطح زیر کشت (هکتار)
تولید
(تن)
عملکرد (کیلوگرم در هکتار)
پرتقال
۱۳۷۰۰۰
۲۰۰۰۰۰۰
۱۵۲۰۰
مأخذ: (فائو، ۲۰۱۲)
۱-۳-۱-۲- تولید پرتقال در استان مازندران
۱۶/۲۵ درصد از اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی استان در سال زراعی ۹۰-۸۹ به محصولات باغی اختصاص داشته است.کل تولید باغی استان در سال ۱۳۹۰ حدود ۲۰۰۰۰۰۰ تن بوده است. در بین محصولات باغی، پرتقال با ۲۶/۴۸ درصد سطح باغات استان بالاترین سهم را داشته است. مجموع سطح زیر کشت مرکبات در سال ۱۳۹۰ در استان ۱۱۲۴۱۵ هکتار و در شهرستان محمودآباد ۱۱۲۰ هکتار و میزان تولید ۱۸۵۰ هزار تن و در شهرستان محمودآباد ۱۸۰۰۰ تن و میانگین عملکرد ۱۸۰۰۰ کیلوگرم در هکتار میباشد که در کشور با ۳۸ درصد و ۴۱ درصد به ترتیب رتبه اول سطح زیر کشت و میزان تولید را دارا می باشد (سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، ۱۳۹۱).
تولید پرتقال استان مازندران طی دوره ۹۰-۱۳۸۳ از رشد چشمگیری برخوردار بوده، به طوری که از میزان ۷/۱ میلیون تن در سال ۱۳۸۳ به ۸۵/۱ میلیون تن در سال ۱۳۹۰ رسیده است. مهمترین محصول مرکبات در این استان پرتقال میباشد که دارای واریتههای مختلفی است که در همین فصل به آن اشاره شده است. پرتقال در سال ۱۳۹۰، ۹/۷۴ درصد از تولید کل مرکبات استان را به خود اختصاص داده است. بالاترین میزان تولید و سطح زیر کشت پرتقال در استان مربوط به شهرستان تنکابن و بعد از آن بابل میباشد. میزان تولید محصولات پرتقال استان در سال ۹۰ از کل مرکبات ۹۱/۷۴ درصد میباشد (سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، ۱۳۹۱).
شهرستانهای تنکابن، بابل و ساری از بزرگترین تولیدکنندگان پرتقال بوده است. در مجموع در ۱۵ شهرستان استان گونه های متفاوتی از پرتقال کاشته میشود که در این بین شهرستانهای تنکابن، بابل و ساری سرآمد تولید پرتقال در استان میباشند. در سال ۱۳۹۰، این سه شهرستان با داشتن مجموع ۸۹۲۲۷۷ تن، ۳۶/۵۲ درصد از تولید پرتقال استان را به خود اختصاص داده اند. سطح زیر کشت پرتقال استان مازندران در سال ۱۳۹۰، ۱۱۲۴۱۵ هکتار می باشد که ۷۹/۹۱ درصد آن درختان بارور و ۲۱/۸ درصد آن به صورت نهال