۱
با توجه به نتایج حاصل از خروجی آزمون دوربین- واتسن، میزان DW برابر با ۲/۲ میباشد. بنابراین فرض استقلال بین خطاها(عدم وجود خودهمبستگی) در فاصله بین ۵/۱ و ۵/۲ مورد تأیید قرار میگیرد. به عبارتی بین خطاها هیچگونه همبستگی وجود ندارد. در نتیجه میتوان از آزمون رگرسیون استفاده نمود.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۳-۵- تحلیل رگرسیون چند متغیره
تحلیل رگرسیون چند متغییره به منظور برآورد مقدار تأثیر متغییر مستقل بر متغییر وابسته میباشد(دوواس،۱۳۸۳: ۲۱۴). به عبارت دیگر میتوان گفت که تحلیل رگرسیون چند متغیره این امکان را برای محقق فراهم میکند تا تغییرات متغیر وابسته را از طریق متغیرهای مستقل پیشبینی و سهم هریک از متغیرهای مستقل را در تبیین متغیر وابسته تعیین کند(کلانتری،۱۳۸۵: ۱۶۹).
به طور کلی میتوان گفت که رگرسیون چند متغیر میتواند به سوالات زیر جواب دهد: آیا مقدار متغیر وابسته میتواند برحسب مقادیر متغیرهای مستقل پیشبینی شود؟ کدام یک از متغیرهای وابسته به صورت خطی با متغیر مستقل در ارتباط هستند؟ آیا از بین متغیرهای مستقل میتوان زیرمجموعهای را مشخص نمود که برای پیشبینی مقدار متغیر وابسته کارآیی بیشتری داشته باشد(نوروسیس[۱۰۲]،۲۰۰۵: ۲۳۹).
در مطالعاتی که با پیش بینی سروکار دارند می توانند از تحلیل رگرسیون استفاده کنند. رگرسیون، روشی آماری برای پیش بینی آزمودنی ها یا مجموعه ای از متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته به محقق کمک می کند تا وزن هر کدام از عامل ها و متغیرها را شناسایی نمایند(مهرعلیزاده و چینی پرداز، ۱۳۸۴: ۶۹).
جدول ۴-۲۴: خلاصه مدل
برآورد خطای معیار
ضریب تعیین تعدیل شده
( adj ۲R)
ضریب همبستگی چندگانه
ضریب همبستگی
®
مدل
۵۱۶۹۸/۰
۳۱۶/۰
۲۱۱/۰
۴۹۳/۰
۱
در جدول ۴-۲۴ خلاصه مدل مشخص شده است. براساس این جدول مقدار ضریب همبستگی® بین متغیرها ۴۹۳/۰ می باشد که نشان می دهد بین متغیر مستقل(استفاده از سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی) و مجموعه متغیرهای وابسته(کاهش فرایند درخواست آزمایش، کاهش خطاهای پزشکی، بهبود برنامه ریزی و نظارت، مدیریت نیروی انسانی، مدیریت تدارکات، بهبود فرایند درمان بیمار، کاهش مدت زمان پذیرش بیماران و کاهش هزینه ها(بیمارستان- بیمار)) همبستگی متوسطی وجود دارد. اما مقدار ضریب تعیین تعدیل شده( R2 adj) که برابر با ۳۱۶/۰ می باشد، نشان می دهد که ۶/۳۱ درصد از کل زنجیره ارزش در بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه، تحت تاثیر متغیر مستقل استفاده از سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی می باشد. به عبارت دیگر، استفاده از سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی، یک سوم از واریانس کل متغیر زنجیره ارزش در بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه را برآورد می کنند.
جدول ۴-۲۵: خروجی آزمون آنوا
معناداری
F
میانگین مربعات
df
جمع مربعات
مدل
۰۰۰/۰
۲۳۶/۱۳
۶۵۳/۳
۷۶۴/۱۴
۸
۱۰۶