(۴-۲۲)
رابطه (۴-۲۱) به صورت زیر میتواند نوشته شود:
(۴-۲۳)
(۴-۲۴)
(۴-۲۵)
(۴-۲۶)
با صفر کردن گرادیان J و کمینه نمودن با فرض عدم وجود قید، خواهیم داشت
(۴-۲۷)
از بردار u بدست آمده تنها مقدار اول به فرایند اعمال می شود.
(۴-۲۸)
که k اولین سطر از ماتریس خواهد بود. قانون کنترل GPC در شکل ۴-۲ نشان داده شده است.
شکل ۴-۲٫ قانون کنترل GPC [48].
-
-
-
-
- کنترل پیش بین تعمیمیافته صنعتی برای فرآیندهای تک متغیره
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
-
-
روش کنترل مدل پیشبین تعمیم یافته صنعتی یکی از روش های بسیار پر کاربرد کنترل مدل پیش بین در صنعت است که در صورت معلوم بودن یک سری از پارامترهای کنترلی به راحتی قابل اعمال است. به دست آوردن پارامترهای GPC نیاز به حل چند معادله ریاضی پیچیده مانند روابط iophantineD یا تعیین و تنظیم ماتریسهای مختلف دارد، که اگر چه امروزه به کمک دستورات ریاضی پیشرفته نرمافزارها به راحتی قابل محاسبه میباشند اما برای پیادهسازی در صنعت به روشهایی سادهتر با قابلیت تنظیم پارامترها به صورت راحت تری مورد نیاز است. اگر ضرایب پارامترهای فرایند ثابت باشند، در آن صورت محاسبات یک بار انجام میشوند. اما اگر پارامترهای فرایند مرتب تغییر کنند ضرائبGPC در هر زمان نمونه برداری باید محاسبه شوند که پیادهسازی این روش را با مشکل روبهرو میکند چرا که بسیاری از تجهیزات توزیع یافته کنترلی قابلیت محاسبه روابط پیشرفته ریاضیاتی را ندارند یا به دست آوردن مجدد پارامترهای این روش نیاز به زمانی بیشتر از زمان نمونه برداری فرایند دارد [۴۸]. از روشی خاص میتوان این مشکل را برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی حل نمود. در این روش با در نظر گرفتن این نکته که اکثر فرآیندهای صنعتی با تعداد محدودی پارامتر توصیف می شوند، پیادهسازی این روش همچون پیادهسازی یک کنترل کننده PID ساده می شود. از دیگر مزیتهای این روش این است که بسیاری از روابط از قبل محاسبه میشوند و بار عملیاتی برای پیادهسازی روی PLC کاهش مییابد. بدین ترتیب سرعت عملکرد مناسب، پاسخ سریع و مطلوبتری نسبت به کنترل کننده PIDبه جهت پیشبین بودن کنترل کننده خواهیم داشت.
۴-۵-۱ مدل فرایند
اکثر فرآیندهای صنعتی، با در نظر گرفتن تغییرات کوچک اطراف نقطه کار میتوانند با یک مدل خطی تقریب زده شوند. اکثر فرآیندهای صنعتی از ترکیب چندین عنصر دینامیکی که معمولا مرتبه اول میباشند، تشکیل میشوند که مرتبه کلی فرایند برابر تعداد این عناصر خواهد بود. طراحی کنترل کننده برای مدلهای مرتبه بسیار بالا امری سخت و طاقت فرسا میباشد اما خوشبختانه میتوان رفتار این فرآیندهای مرتبه بالا را با یک ثابت زمانی و زمان مرده تخمین زد [۴۸]. اگر فرآیندی N عنصر مرتبه اول سری داشته باشد که ثابت زمانی هر یک باشد، تابع تبدیل به شکل زیر توصیف خواهد شد:
(۴-۲۹)
اگر مقدار N را از ۱ تا تغییر دهیم پاسخ از یک سیستم درجه اول به یک سیستم با زمان مرده تغییر پیدا میکند بدین ترتیب میتوان یک فرایند دینامیک با مرتبه بالا را با یک مدل مرتبه با زمان مرده تخمین زد. بنابراین سیستم میتواند با تابع تبدیل زیر توصیف کرد:
(۴-۳۰)
پس از شناسایی و تعیین مدل فرایند به صورت گسسته، خواهیم داشت
(۴-۳۱)
در حالت اول فرض میکنیم زمان مرده سیستم مضربی از زمان نمونه برداری فرایند باشد:
اگر مدل CARIMA[40] برای مدل کردن فرایند مورد استفاده قرار گیرد و چند جملهای برای نویز یک در نظر گرفته شود، خواهیم داشت
(۴-۳۲)
که u(t) و y(t) سیگنالهای کنترل و خروجی فرایند هستند، نویز سفید با میانگین صفر و میباشد. رابطه (۴-۳۲) می تواند به صورت زیر بازنویسی شود:
(۴-۳۳)
همانطور که در قسمت های قبل توضیح داده شد، هدف الگوریتم کنترل مدل پیش بین تعمیمیافته، یافتن دنبالهای از سیگنالهای کنترل به منظور کمینه کردن تابع هزینه زیر خواهد بود:
(۴-۳۴)
باید توجه شود که کمینه افق خروجی باید از زمان مرده d بزرگتر انتخاب شود. در ادامه و در نظر گرفته شده است که افق کنترل است. حال اگر مقادیر و معین باشند، از رابطه (۴-۳۳) واضح است که بهترین مقدار برای به صورت زیر خواهد بود:
(۴-۳۵)
اگر رابطه بالا به صورت برگشتی برای اعمال می شود، داریم
(۴-۳۶)
که درجه یک و درجه است. اگر توسط رابطه (۴-۳۵) تعریف شده باشد، J(N) تابعی از ، ، ، ، … ، و دنباله مرجع خواهد بود.
برای کمینه کردن به ازای دنبالهای از سیگنالهای کنترل ، ، … ، داریم
(۴-۳۷)
که در آن
.
در رابطه (۴-۳۷)، ماتریس هایی با ابعاد و ماتریسی میباشد. اگر بردار را اولین سطر ماتریس بنامیم، آنگاه به شکل زیر خواهد بود:
(۴-۳۸)