جهت اندازهگیری ترکیب بدنی، از دستگاه آنالیز ترکیب بدن، در مرحله پیش آزمون و پس آزمون توضیحات لازم توسط مسئول آزمایشگاه به دانشآموزان ارائه گردید و پس از تعیین قد آنها، با ایستادن بر روی دستگاه در حالی که پوشش سبکی داشتند، مشخصات وزن و جزئیات ترکیب بدنی آنها به دست آمد.
۳-۶-۳. نحوه اندازهگیری حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2 max)
جهت پیشبینی مقدار اکسیژن مصرفی آزمودنیها از آزمون ۱۲ دقیقهای کوپر استفاده شد. این آزمون به بررسی مقدار مسافتی میپردازد که ورزشکار میتواند طی ۱۲ دقیقه بدود یا راه برود و سپس حداکثر اکسیژن مصرفی ورزشکار را میتوان بر اساس مسافت طی شده به شکل زیر محاسبه نمود.
۷۳/۴۴ ÷ (۹/۵.۴ – مسافت طی شده به متر) = VO2 max
در مرحله پیش آزمون و پس آزمون VO2 max هر دو گروه آزمودنی بر این اساس محاسبه گردید.(مک کنزی،۱۳۹۱)
۳-۷. پروتکل اجرایی
برنامهی تمرینات شامل ۳۰ دقیقه تمرین هوازی بود که شدت آن ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب بود. ۱۰ دقیقه برای گرم کردن و ۵ دقیقه برای سرد کردن نیز در نظر گرفته شد. برنامه تمرینات به شرح زیر بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ـ در گروه تداومی سه جلسه در هفته به شرح ذیل:
۵تا ۱۰ دقیقه نرمش و راه رفتن جهت گرم کردن ، ۳۰ دقیقه دویدن با شدت ۶۰ تا ۶۵ درصد حداکثر ضربان قلب و ۵ دقیقه راه رفتن جهت سرد کردن.
جهت رعایت اصل اضافه بار سه هفته اول با شدت ۶۰درصد و در۴ هفته بعد با ۶۵درصد حداکثر ضربان قلب تمرینات در نظر گرفته شده است .
ـ در گروه تناوبی سه جلسه تمرین در هفته به شرح ذیل:
۵تا۱۰ دقیقه نرمش و راه رفتن جهت گرم کردن ، در سه هفته اول ۳۰ دقیقه دویدن تناوبی در ۴ ست به شکل ۵ دقیقه دویدن با شدت ۷۵- ۷۰ درصد حداکثر ضربان قلب، ۵/۲ دقیقه استراحت و پس از استراحت دوباره همین تکرار.
جهت رعایت اصل اضافه بار در هفته های ۴و۵ پنج دقیقه و در هفته های ۶و۷ پنج دقیقه دیگر به تمرینات اضافه شده است .
۳-۸. روشهای آماری پژوهش
ابتدا از آمار توصیفی برای دستهبندی دادههای خام و رسم جداول و نمودار استفاده شد. برای تعیین طبیعی بودن دادهها از آزمون کولموگراف ـ اسمیرنوف و با توجه به این که نتایج این آزمون طبیعی بودن توزیع دادهها را نشان داد، از آزمونها آماری پارامتریک استفاده شد. برای بررسی تغییرات بین گروهی از آزمون t مستقل استفاده گردید و جهت بررسی تغییرات درون گروهی از طریق آزمون t وابسته استفاده شده است.
دادههای آماری جمع آوری شده به کمک نرمافزار آماری SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند که تمام آزمونهای آماری با توجه به سطح معنیداری در نظر گرفته شد.
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱. مقدمه
در این مبحث با توجه به موضوع تحقیق در ابتدا به منظور توصیف آماری متغیرهای مرتبط و مولفه ها ، از جداول شاخصهای آمار توصیفی و نمودارهای جعبه ای استفاده شده است.
در راستای تحلیلهای استنباطی برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف[۵۰] و برای بررسی فرضیات از آزمون تی دو متغیره جفت شده [۵۱]و آزمون تی دومتغیره مستقل [۵۲]استفاده شده است .
۴-۲. آمار توصیفی
جدول ۴-۱: جدول آمار توصیفی متغیرهای جمعیت شناختی
شاخص
سن
قد
وزن
BMI
میانگین
۱۴.۹۱
۱۵۸.۸۵
۴۹.۷۰
۱۹.۷۹
میانه
۱۵.۰۰
۱۵۹.۰۰
۵۰.۲۰۰
۱۹.۸۰۰۰
نما
۱۳
۱۶۱
۴۰.۹
۱۶.۳۰
میانگین گروه تناوبی
۱۴.۸۲