E10
روناس+ آب + اسید استیک ، بی کربنات سدیم (pH بین ۵/۸- ۸) ، پیش دندانه
E11
روناس+ آب + اسید استیک ، بی کربنات سدیم (pH بین ۵/۸- ۸) ، دندانه همزمان
E12
روناس+ آب +کربنات سدیم (pH بین ۱۰- ۹) ، پیش دندانه
E13
روناس+ آب +کربنات سدیم (pH بین ۱۰- ۹) ، دندانه همزمان
E14
روناس+ آب +سودسوزآور (pH بین ۱۲-۱۰) ، پیش دندانه
E15
روناس+ آب +سودسوزآور (pH بین ۱۲-۱۰) ، دندانه همزمان
E16
روناس+ آب +اسیداستیک (pH بین۵- ۵/۴)، پیش دندانه
E17
روناس+ آب + اسیداستیک (pH بین۵- ۵/۴)، دندانه همزمان
سپس نیمی از نمونه ها تحت انجام ثبات های نوری و شستشویی قرار گرفتند و مقادیرL*a*b* و E∆ نمونه ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
طبق نتایج بدست آمده بهترین روش دندانه کردن، روش پیش دندانه انتخاب شد و همچنین بهترین مواد برای عصاره گیری روناس اسید استیک، آب و دیگری استفاده از متانول، آب و اسید استیک برای تنظیم pH حمام در ۵/۴ تا ۵ بوده است؛ که این دو روش عصاره گیری در طی آزمایشات بعدی به کمک دستگاه آلتراسونیک و روش متداول مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند تا بهترین روش انتخاب شود که این آزمایشات به قرار زیر بودند:
مقدار ۲۰% ریشه پودر شده روناس را در ۵۰ :۱ L:G به همراه متانول و اسید استیک به مدت ۲ ساعت در دمای جوش یکبار به روش متداول و یکبار به کمک امواج مافوق صوت عصاره گیری شد. در حمام های دیگر نیز به همین روش انجام شد، که متانول حذف گردید و استخراج تنها با آب و اسید انجام گرفت. سپس عملیات تغلیظ انجام شده و محلول به دست آمده در مجورت هوا خشک و پودر شد.
سپس نمونه های ۲ گرمی کالاهایی که از پیش با ۳/۰ زاج سفید دندانه شده بودند با ۲۰% عصاره روناس در شرایط مافوق صوت و معمول رنگرزی شدند.
در تمامی حمام ها و در دو روش، روناس استخراج شده وکالاهای پشمی دندانه شده در ۵۰ :۱ L:G به همراه اسید استیک ۱۰% برای ۵- ۵/۴ pH= در دمای ۴۰ درجه وارد حمام شده و بعد از ۲۰ دقیقه به دمای ۸۰ رسانده شدند و در این دما به مدت ۶۰ دقیقه باقی مانده و عملیات رنگرزی انجام شد و سپس به کمک دستگاه اسپکتروفتومتری مقادیر L*a*b* و ∆E نمونه ها بررسی شد.
جدول۳- ۳٫کد گذاری نمونه های رنگرزی شده با روناس استخراج شده به روش متداول و مافوق صوت
کد نمونه