۴) چرخه عمر در مرحله رشد شرکت در بین شرکتهای نمونه اقلاً ۰۲/۱۰-و حداکثر برابر ۲۱/۱ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۱۶/۹-با انحراف معیار ۰۱/۵ بوده است.
۵ اندازه شرکت، در شرکتهای نمونه اقلاً ۱۰/۱۰ و حداکثر برابر ۸۱/۱۸ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۶۹/۱۳ با انحراف معیار ۴۵/۱ بوده است.
۶) ارزش دفتری به ارزش بازار در شرکتهای نمونه بهطور نسبی اقلاً ۳۲۵/۰-و حداکثر برابر ۵/۲۷ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۳۹/۱ با انحراف معیار ۹۴/۱ بوده است.
۷) ریسک سیستماتیک در شرکتهای نمونه بهطور نسبی اقلاً ۷۱/۸-و حداکثر برابر ۸۶/۳۶ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۷۵۳/۰ با انحراف معیار ۵۳/۲ بوده است.
۸) زیان (سود) در شرکتهای نمونه بهطور نسبی اقلاً ۱۲۴۵۹۹۹-و حداکثر برابر ۳۹۶۶۵۳۱ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۳/۷۰۳۴۳۴ با انحراف معیار ۲۸۱۵۵۳۳۴ بوده است.
۹) اهرم مالی در شرکتهای نمونه بهطور نسبی اقلاً ۱۹/۹۴-و حداکثر برابر ۰۰۲/۲ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۴۷/۲ با انحراف معیار ۷۵/۲ بوده است.
۱۰) ورشکستگی در شرکتهای نمونه بهطور نسبی اقلاً ۸۱۳/۰-و حداکثر برابر ۲۸/۱۵ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکتها ۷۷/۱ با انحراف معیار ۱۰/۱ بوده است.
تحلیل پیشفرضها
در این تحقیق بهتبع تحقیقات مشابه یا مرتبط، جهت تعیین ارتباط بین متغیرها از روش رگرسیون خطی مرکب ترکیبی یا دادههای تابلویی استفاده شده است. بر همین اساس پیش از بهکارگیری روش رگرسیونی، پیشفرضهای استفاده از این روش مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. این پیشفرضها مشتمل بر نرمال بودن توزیع متغیرهای تابعی و مستقل، نرمال بودن توزیع باقیماندههای مدل برآوردی، ثبات واریانسها، استقلال خطی متغیرهای مستقل، بزرگی یا به سمت یک میل کردن ضریب تعیین برآوردی و پیشفرضهای استفاده از دادههای تابلویی میباشد. در این بخش از شرح یافتههای تحقیق به نتایج ارزیابی این پیشفرضها اشاره شده است.
الف) نرمال بودن توزیع متغیرها:
آمارههای توصیفی جدول شماره ۴-۴ مشتمل بر ضرایب چولگی و کشیدگی است که در حالت توصیفی میتواند معیاری برای تشخیص نرمال بودن یا نبودن توزیع متغیرها باشد. ضریب چولگی بیانگر تقارن توزیع و ضریب کشیدگی نیز نشان دهند بلندای توزیع است که در مقایسه با توزیع نرمال سنجیده میشود. در صورت نرمال بودن توزیع باید این ضرایب به سمت صفر میل نماید:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول (۴-۴): ضرایب چولگی و کشیدگی استاندارد
ردیف
شرح
متغیر
ضریب چولگی
ضریب کشیدگی
۱
Y
هزینه آورده صاحبان سهام
۳۵/۲۰
۹۵/۴۳۵
۲
X1
چرخه عمر در مرحله افول
۲۱/۱-
۲۸/۲
۳
X2
چرخه عمر در مرحله بلوغ
۷۲/۱-
۷۲/۲
۴
X3
چرخه عمر در مرحله رشد
۲۱۱/۰-
۳۵/۱
۵
X4