Q18
۶۰/۰
–
Q19
۴۵/۰
۸۹/۸
Q20
۳۰/۰
۸۳/۵
Q21
۸۶/۰
۱۱/۱۱
واکنش پس از خرید
Q23
۵۹/۰
–
Q24
۷۳/۰
۷۲/۸
Q25
۷۰/۰
۷۵/۸
نتایج تحلیل عاملی مندرج در اشکال (۳-۴ و ۴-۴) و جدول (۴-۳) نشان می دهد که تمامی شاخص های مربوط به متغیرهای تحقیق مقادیر تی (بیشتر از ۹۶/۱) و بار عاملی (بیشتر از ۳/۰) مورد قبولی برخوردارند و برای متغیرهای تحقیق شاخص های مناسبی محسوب می شوند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
مسائل مهم در تحلیل عاملی، شیوه های استخراج عوامل، تعیین تعداد عوامل، بررسی کفایت نمونه گیری و چرخش عوامل میباشد. در این تحقیق به منظور بررسی کفایت نمونه گیری برای استفاده از تحلیل عاملی تاییدی از آزمون KMO و برای تشخیص مناسب بودن تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار (مدل عاملی) از آزمون کرویت بارتلت استفاده شده است.
KMO، شاخصی از کفایت نمونه گیری است که کوچک بودن همبستگی جزیی بین متغیرها را بررسی می کند و از این طریق مشخص می سازد آیا واریانس متغیرهای تحقیق، تحت تأثیر واریانس مشترک برخی عاملهای پنهانی و اساسی است یا خیر. این شاخص در دامنه صفر تا یک قرار دارد. اگر مقدار شاخص نزدیک به یک باشد، داده های مورد نظر برای تحلیل عاملی مناسب هستند و در غیر این صورت (معمولاً کمتر از ۶/۰) نتایج تحلیل عاملی برای داده های مورد نظر چندان مناسب نمیباشند.
همانطور که توضیح داده شد آزمون کرویت بارتلت بررسی می کند که چه هنگام ماتریس همبستگی، شناخته شده (از نظر ریاضی ماتریس واحد و همانی) است و بنابراین برای شناسایی ساختار (مدل عاملی) نامناسب میباشد. ماتریس همبستگی دارای دو حالت است: (حالت اول) زمانی که ماتریس همبستگی بین متغیرها، یک ماتریس واحد و همانی میباشد، در این صورت متغیرها ارتباط معنیداری با هم نداشته و در نتیجه امکان شناسایی عاملهای جدید، براساس همبستگی متغیرها با یکدیگر وجود ندارد. (حالت دوم) زمانی که ماتریس همبستگی بین متغیرها یک ماتریس واحد و همانی نباشد، که در این صورت ارتباط معنیداری بین متغیرها وجود داشته و بنابراین امکان شناسایی و تعریف عاملهای جدیدی براساس همبستگی متغیرها وجود دارد. اگر معنیداری (Significance) آزمون بارتلت کوچک تر از ۵% () باشد تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار (مدل عاملی) مناسب است، زیرا فرض شناخته شده بودن ماتریس همبستگی رد می شود. (مومنی و قیومی، ۱۹۴:۱۳۸۹-۱۹۳). نتایج این شاخص ها در جدول (۴-۳) آمده است.
همانطور در جدول (۵-۳) نیز مشاهده میشود، از آنجایی که مقدار شاخص KMO بیشتر از ۶/۰ است تعداد نمونه (در اینجا همان تعداد پاسخ دهندگان) برای تحلیل عاملی کافی بوده. همچنین مقدار معناداری (Sig) آزمون بارتلت، کوچک تر از ۵ درصد است نشان میدهد تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار مدل عاملی، مناسب بوده است.
متغیر
KMO
Sig
حس لذت
۷۰۷/۰
۰۰۰/۰