۷
اهمیت خیلی بیشتر
برای تحقق هدف، اهمیت i خیلی بیشتر از j است (خیلی بیشتر)
۹
اهمیت مطلق
برای تحقق هدف، i نسبت به j اهمیت مطلق دارد (مطلق)
۸و۶و۴و۲
مقادیر بینابین
هنگامی که حالتهای میانه وجود دارد
بررسی میزان سازگاری در قضاوتها
یکی از مزایای فرایند تحلیل سلسله مراتبی کنترل سازگاری تصمیم است. به عبارت دیگر، همواره در فرایند تحلیل سلسله مراتبی میتوان میزان سازگاری تصمیم را محاسبه نمود و نسبت به خوب و بد بودن و یا قابل قبول بودن آن قضاوت کرد. محدوده قابل قبول ناسازگاری در هر سیستم به تصمیمگیرنده بستگی دارد. اما در حالت کلی ساعتی پیشنهاد میکند که اگر ناسازگاری تصمیم بیش از ۱/۰ باشد بهتر است تصمیمگیرنده در قضاوتهای خود تجدید نظر کند. بنابراین لازم است که برای تعیین میزان سازگاری در قضاوتها فرآیندی به صورت زیر انجام داد (مهرگان، ۱۳۸۳):
- محاسبه بردار AW: عبارت است از حاصلضرب ماتریس مقایسه زوجی (A) در بردار وزنها (W).
- محاسبه بردار AW/W: عبارتست از حاصل تقسیم نقطهای بردار AW به بردار W
- محاسبه شاخص L:
فرمول۳-
- محاسبه شاخص سازگاری (CI)
فرمول۳-
- محاسبه ضریب سازگاری (CR)
فرمول۳-
جمع بندی
در فصل حاضر به بیان روششناسی اجرای تحقیق شامل: روش تحقیق، جامعه آماری، نمونه آماری، روش جمع آوری دادهها، روایی و پایایی ابزار پژوهش و روش تجزیهوتحلیل داده ها پرداخته شده است.
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات
مقدمه
تجزیهوتحلیل دادهها برای بررسی صحتوسقم فرضیهها برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوریشده از موضوع موردتحقیق میباشد، تجزیهوتحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب میشود. دادههای خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیهوتحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
در این فصل در ابتدا به بررسی متغیرهای جمعیت شناختی تحقیق شامل جنسیت، میزان تحصیلات، سن و تجربه پرداخته و سپس تجزیهوتحلیل آزمون پایایی، آزمون t همبسته، آزمون افتراقی و مدل و نمودار های تحلیلی IPA و نیز روش تحلیل سلسله مراتبی AHP ارائه خواهد شد.
تحلیل اهمیت-عملکرد (IPA)
داده های توصیفی
در این بخش از تجزیهوتحلیل آماری به بررسی چگونگی توزیع نمونه آماری از حیث متغیرهایی چون جنسیت، میزان تحصیلات، سن و میزان سابقه کار پرداخته شده است.
مطالعه توصیفی نمونه آماری با توجه به متغیر جنسیت
همانطور که در فصل سوم بیان شد، در تحلیل اهمیت – عملکرد تعداد ۵۰ پرسشنامه توزیع و جمع آوری گردید. در جدول شماره ۴-۱ نسبت جنسیت پاسخ دهندگان آورده شده است.
جدول۴- چگونگی توزیع جنسیت پاسخ دهندگان
جنسیت
فراوانی