۴۹۲٫۱۲۶
۷۲۹٫۸۷۹۲۲۴۶
۳۱۳٫۸۷۱۸۰۲
۵۰
۱۶۴٫۰۴۲
۶۸۴٫۰۲۱۳۵۱۱
۳۱۰٫۸۷۳۵۶۴۷
۰
۰
۶۶۱٫۰۹۲۴۱۴۳
۳۰۹٫۳۷۴۴۴۶۱
شکل ۴- : نمودار مقایسه پروفایل فشار محاسبه شده توسط مدل ارائه شده و دو نرم افزار تجاری
شکل ۴- : نمودار مقایسه پروفایل دمای محاسبه شده توسط مدل ارائه شده و نرم افزار OLGA
به دلیل اینکه نرم افزار VFPi از مدل نفت سیاه برای محاسبات استفاده می کند صحت پروفایل دمای به دست آمده از این نرم افزار قابل اطمینان نیست. بنابر این برای بررسی دقت مدل ارائه شده پروفایل دمای به دست آمده با بهره گرفتن از مدل ارائه شده فقط با پروفایل دمای محاسبه شده در نرم افزار OLGA مقایسه شد. جداول و نمودار های بالا به وضوح بیان گر دقت مناسب برنامه در به دست آوردن پروفایل فشار و دمای جریان چند فازی در چاههای عمودی است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل پنجم: نتایج، بحث و پیشنهادها
۵-۱-مقدمه
پس از انجام مدلسازی ترکیبی جریان چند فازی در چاه، از صحت مدل ارائه شده اطمینان حاصل شد. در مرحله بعد با بهره گرفتن از این مدل ترکیبی تأثیر دما و ترکیب گاز تزریقی بر عملکرد فرایند فرازآوری با گاز مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور پروفایل دما و فشار برای گازهای تزریقی با ترکیبات و دماهای مختلف به دست آورده و با یکدیگر مقایسه شد. نتایج مدلسازیهای انجام شده در ادامه این فصل آورده شده اند. همچنین نتایج به دست آمده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند و در نهایت پیشنهادهایی برای ادامه پژوهش حاضر ارائه شده اند.
۵-۲- نتایج
۵-۲-۱- بررسی تأثیر پارامترهای مختلف فرازآوری با گاز بر پروفایل فشار در چاه
به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف گاز تزریقی بر عملکرد فرازآوری با گاز، برنامه متلب تهیه شده بر اساس مدل ارائه شده برای حالتهای مختلف اجرا و با هم مقایسه شد. در هر مقایسه ترکیب نفت مخزن، مقدار دبی ورودی نفت از مخزن به چاه و فشار ته چاه به عنوان مقدارهای مرزی به برنامه وارد شد. ترکیب نفت استفاده شده در جدول ۴-۱ آورده شده است.
۵-۲-۱-۱- تأثیر ترکیب گاز تزریقی بر پروفایل فشار
در جدول ۵-۱ و شکل ۵-۱ تأثیر تزریق سه نوع گاز هیدروکربنی مختلف با هم مقایسه شده است. این گازها شامل متان، اتان و گاز آزاد شده از نفت سیاه (جدول ۴-۱) در جداکننده[۴۳] در شرایط استاندارد است. همچنین برای مشخصتر بودن تأثیر این گازها بر افت فشار، نمودار افت فشار در لوله مغزی در حالتی که هیچ گازی تزریق نشود نیز رسم شده است. مقدار گاز تزریقی در همه موارد برابر ۱۰۰۰۰۰ فوت مکعب استاندارد در روز است. برای آنکه تفاوت نمودار ها بهتر مشخص باشد عمق تزریق ۱۰۵۰ متر (یا ۳۴۴۵ فوت) انتخاب شده است زیرا همان طور که در ادامه توضیح داده خواهد شد هر چقدر عمق تزریق بیشتر شود تأثیر تزریق گاز بر پروفایل فشار بیشتر است.
جدول ۵- : پروفایل فشار چاه برای چهار حالت بدون فرازآوری با گاز، فراز آوری با متان، اتان و گاز جداکننده
عمق
فشار (psia)
(m)
(ft)
بدون تزریق گاز
متان
اتان
گاز جداکننده