-دعائی و همکاران (۱۳۸۹) به بررسی تعارض کار-خانواده و تمایل ترک شغل و سازمان در پرستاران بیمارستان شهر قائم پرداختند. داده های تحقیق از طرفی روابط معنادار و مثبتی بین تعارض کار-خانواده با متغیرهای تعارض نقش، ابهام نقش و تمایل به ترک شغل را تأیید کرد و از طرف دیگر وجود چنین رابطهای را بین تمایل به ترک شغل با متغیرهای ذکر شده نشان داد. البته وجود رابطه معنادار بین رضایت از میزان پرداخت با سایر متغیرها تأیید نشد. در مطالعه پیمایشی-توصیفی حاضر ۱۰۰ نفر از پرستاران بیمارستان قائم مشهد در سال ۱۳۸۹ بر اساس نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ای در ۵ بخش تعارض کار-خانواده کارلسون، کاکمار و ویلیامز (۲۰۰۰)، رضایت از پرداخت اسپکتور (۱۹۹۷)، شناسایی تمایل به ترک شغل میچل (۱۹۸۱)، ساختار تعارض نقش و ابهام نقش ریزو، هاوس و لیتزمن (۱۹۷۰) و جمعیت شناختی میباشد. با توجه به ضریب پیرسون متغیرها مشخص گردید که تعارض کار-خانواده با همه متغیرها یعنی تعارض نقش، ابهام نقش و تمایل به ترک شغل به جز رضایت از پرداخت ارتباط معنادار و مثبتی دارد. (۳۴۰/۰، ۵۱۴/۰ r=، ۲۹۳/۰)
-حسینی و مهدی زاده اشرفی (۱۳۸۹)، به بررسی عوامل مؤثر بر تعهدسازمانی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه پرداختند. آن ها تأثیر گروه شغلی، وجود فرصتهای شغلی جایگزین، تأهل، سابقه کار، حقوق و دستمزد، استنباط کارکنان از عدم تمرکز، استقلال کاری، تکرارپذیری کار، رضایت از سرپرست، جنسیت و سن را بر تعهدسازمانی سنجیدند. نتایج نشان داد که متغیرهای تکراری بودن کار، رضایت از سرپرست، استقلال کاری و استنباط کارکنان از عدم تمرکز دارای رابطه معناداری با تعهد سازمانی است.
– پژوهش حاتمی و همکاران (۱۳۹۰) نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی و میزان بهره وری در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی جهرم همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل تمامی کارکنان (رسمی و پیمانی) دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم به تعداد ۸۵۴ نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۲۶۷ نفر محاسبه شد که با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای متناسب با جامعه آماری پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی و بهره وری فردی استفاده شد که پایایی آن ها با بهره گرفتن از آلفای کرونباخ به ترتیب ۸۷%، ۸۱% و ۸۹% به دست آمده است. همچنین نتایج نشان میدهد که ضریب همبستگی پیرسون بین متغیر کیفیت زندگی کاری و تعهدسازمانی معادل ۳۷۹% است که این مقدار در سطح ۰۰۱>P معنادار میباشد؛ و این بیانگر این است که کیفیت زندگی کاری افراد ارتباط بسیار زیادی با تعهدسازمانی آنان دارد.
-یافته های پژوهش فخرپور و همکاران (۱۳۹۰) نشان میدهد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهدسازمانی و همچنین بین مؤلفه های آن رابطه معناداری وجود دارد. جامعه آماری این پژوهش اعضای هیئت علمی دانشکده ها و گروه های آموزشی تربیت بدنی دانشگاه های دولتی بود. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری بر اساس الگوی والتون (۱۹۷۳) و پرسشنامه تعهدسازمانی مییر و آلن (۱۹۹۰) استفاده شد. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و داده ها به صورت میدانی جمع آوری شدند. بر اساس یافته های این تحقیق به منظور ارتقای سطح کیفیت زندگی کاری و بهره مندی از مزایای آن و همچنین با توجه به رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تعهدسازمانی توصیه می شود برنامه هایی را در راستای بهبود کیفیت زندگی کاری و افزایش میزان تعهدسازمانی اعضای هیئت علمی در دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی به اجرا در آید.
– رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تعارض کار-خانواده با عملکرد شغلی در بین کارکنان شرکت ایدکو پرس ایران خودرو توسط نعمیمی و همکاران (۱۳۹۰) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی همبستگی مثبت و معنادار و بین تعارض کار-خانواده و عملکرد شغلی رابطه منفی و معنادار وجود دارد؛ و از میان ابعاد کیفیت زندگی کاری، متغیرهای پرداخت منصفانه و کافی و توسعه قابلیت های انسانی به عنوان یکی از مهمترین پیش بینی کننده های عملکرد شغلی کارکنان است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مرد متأهل شرکت ایدکو پرس بوده است. نمونه آماری ۲۰۰ نفر بود که با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. پژوهش با بهره گرفتن از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری، پرسشنامه تعارض کار-خانواده و پرسشنامه عملکرد شغلی بود.
دزفولی و همکاران (۱۳۹۱) رابطه صفات شخصیت، حمایت سرپرست و فشار روانی شغل با خشنودی شغلی و تعارض کار-خانواده را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که فشار روانی شغلی، رابطه میان صفات شخصیت و حمایت سرپرست را با تعارض کار-خانواده و خشنودی شغلی، میانجیگری می کند. نمونه این پژوهش ۱۹۷ نفر از کارکنان یک سازمان صنعتی بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. شرکت کنندگان در پژوهش پرسشنامه های پنج عامل بزرگ شخصیت، حمایت سرپرست، تعارض و ابهام نقش، خشنودی شغلی و تعارض کار-خانواده را تکمیل کردند.
-یافته های پژوهش رجبی فرجاد و همکاران (۱۳۹۲) نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و تعهدسازمانی ارتباط معنی داری وجود دارد. هدف این پژوهش بررسی شناسایی رابطه بین کیفیت زندگی کاری با تعهدسازمانی کارکنان بوده است. جامعه آماری موردمطالعه شرکت ارتباطات و زیرساخت است و از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای استفادهشدهاست. یافته های تحقیق نشان میدهد که مؤلفه امنیت بهداشتی و شرایط کاری و توسعه قابلیت های انسانی، بیشترین تأثیر را بر میزان تعهدسازمانی کارکنان و همچنین مؤلفه تعادل بین کار و سایر حوزه های زندگی و حقوق و مزایا، کمترین تأثیر را بر میزان تعهدسازمانی کارکنان دارد.