حوادث و سوانح
نسبت تسهیلات اعطای به داریی ارتباط معنی داری با بهره وری دارد. با افزایش کی واحدی در متغیر نسبت تسهیلات اعطای به داریی، کارایی به اندازه ۴/ ۰ افزایش مییابد.
با افزایش یک واحدی در متغیر نسبت مطالبات معوق به تسهیلات، بهرهوری به اندازه ۱۲۴/۰ کاهش مییابد.
با افزایش یک واحدی در متغیر کفایت سرمایه، کارایی به اندازه ۲۷/۰ افزایش مییابد.
عملیاتی
– با افزایش یک واحدی در متغیر نوسانات نرخ بازده داریی، بهرهوری به اندازه ۰۲۰۱/۰ کاهش مییابد.
– با افزایش یک واحدی در متغیر نوسانات نرخ بازده سهام، بهرهوری به اندازه ۰۰۰۵/۰ کاهش مییابد.
– با افزایش یک واحدی در متغیر حقوق صاحبان سهام، بهرهوری به اندازه ۰۵۷/۰ افزایش مییابد.
بازرگانی
با افزایش یک واحدی در متغیر تغییر نرخ بهره، بهرهوری به اندازه ۱۷۱/۰ کاهش مییابد.
با افزایش یک واحدی در متغیر تغییر نرخ ارز، بهرهوری به اندازه ۰۰۰۳۵/۰ افزایش مییابد.
مالی
با افزایش یک واحدی در متغیر نسبت تسهیلات به سپرده، کارایی به اندازه ۰۰۲۸/۰ کاهش مییابد.
با افزایش یک واحدی در متغیر نسبت تسهیلات بلند مدت به سپرده بلند مدت، کارایی به اندازه ۰۰۳۴/۰ کاهش مییابد.
با افزایش یک واحدی در متغیر نسبت موجودی نقد به سپرده، کارایی به اندازه ۲۳۴/۰ افزایش مییابد.
در قسمت ذیل p_value و ضرایب رگرسیون شرح داده می شود که نتیجه آن رد یا قبول فرضیه های این پژوهش است:
۵-۲-۲-۱ فرضیه اصلی اول: بین ریسک و کارایی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، مولفههای ریسک در سطح معنادار ۰۱۸/۰(ریسک مالی)، ۰۴۵/۰(ریسک عملیاتی)، ۰۳۹/۰(ریسک بازرگانی)و ۰۰۹/۰(ریسک سوانح و حوادث) که از ضریب ۰۵/۰ کمتر می باشند نشان دهند سطح معناداری میان مولفههای ریسک و کارایی است و ضرایب رگرسیونی۸۱/۰- ( ریسک مالی)، ۷۶/۰- (ریسک عملیاتی)، ۷۴/۰- (ریسک بازرگانی) و ۶۱/۰-(ریسک سوانح و حوادث) نشان دهنده رابطه منفی(معکوس) میان مولفههای ریسک و کارایی بانک است، بدین معنا با ۱ درصد افزایش در ریسک، ۱درصد کارایی بانک را کاهش میدهد.
فرضیه های فرعی:
– بین ریسک مالی و کارایی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک مالی بر کارایی در سطح ۰۱۸/۰و با ضریب رگرسیون ۸۱/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک مالی و کارایی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک مالی، کارایی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک مالی ارتقاء یابد، کارایی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات فلاح شمسی و تهرانی(۱۳۸۴) همسویی دارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
– بین ریسک عملیاتی و کارایی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک عملیاتی بر کارایی در سطح ۰۴۵/۰و با ضریب رگرسیون ۷۲/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک عملیاتی و کارایی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک عملیاتی، کارایی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک عملیاتی ارتقاء یابد، کارایی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات شکیبایی و شورکی (۱۳۹۳) همسویی دارد.
– بین ریسک بازرگانی و کارایی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک بازرگانی بر کارایی در سطح ۰۳۹/۰و با ضریب رگرسیون ۷۴/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک بازرگانی و کارایی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک بازرگانی، کارایی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک بازرگانی ارتقاء یابد، کارایی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات ﻟﻄﻴﻔﻲ(۱۳۸۳) همسویی دارد.
– بین ریسک حوادث و سوانح و کارایی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک حوادث و سوانح بر کارایی در سطح ۰۰۹/۰و با ضریب رگرسیون ۶۱/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک حوادث و سوانح و کارایی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک حوادث و سوانح، کارایی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک حوادث و سوانح ارتقاء یابد، کارایی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات واکلر (۲۰۰۶) همسویی دارد.
۵-۲-۲-۲ فرضیه اصلی ۲: بین ریسک و اثربخشی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، مولفههای ریسک در سطح معنادار ۰۰۱/۰(ریسک مالی)، ۰۰۶/۰(ریسک عملیاتی)، ۰۱۹/۰(ریسک بازرگانی)و ۰۲۱/۰(ریسک سوانح و حوادث) که از ضریب ۰۵/۰ کمتر می باشند نشان می دهند سطح معناداری میان مولفههای ریسک و اثربخشی است و ضرایب رگرسیونی۷۱/۰- ( ریسک مالی)، ۷۹/۰- (ریسک عملیاتی)، ۶۹/۰- (ریسک بازرگانی) و ۸۵/۰-(ریسک سوانح و حوادث) نشان دهنده رابطه منفی(معکوس) میان مولفههای ریسک و اثربخشی بانک است، بدین معنا با ۱ درصد افزایش در ریسک، ۱درصد اثربخشی بانک کاهش پیدا می کند.
فرضیه های فرعی:
– بین ریسک مالی و اثربخشی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک مالی بر اثربخشی در سطح ۰۰۱/۰و با ضریب رگرسیون ۷۱/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک مالی و اثربخشی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک مالی، اثربخشی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک مالی ارتقاء یابد، اثربخشی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات ﻋﺮب ﻣﺎزار و روﺋﻴﻦ ﺗﻦ(۱۳۸۵) همسویی دارد.
– بین ریسک عملیاتی و اثربخشی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک عملیاتی بر اثربخشی در سطح ۰۰۶/۰و با ضریب رگرسیون ۷۹/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک عملیاتی و اثربخشی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک عملیاتی، اثربخشی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک عملیاتی ارتقاء یابد، اثربخشی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات مهدوینجمآبادی(۱۳۸۱) همسویی دارد.
– بین ریسک بازرگانی و اثربخشی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک بازرگانی بر اثربخشی در سطح ۰۱۹/۰و با ضریب رگرسیون ۶۹/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک بازرگانی و اثربخشی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک بازرگانی، اثربخشی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک بازرگانی ارتقاء یابد، اثربخشی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات صفری و همکاران(۱۳۸۹) همسویی دارد.
– بین ریسک حوادث و سوانح و اثربخشی در بانک رابطه معنی داری وجود دارد.
باتاکید برنتایج بدست آمده پژوهش، ریسک حوادث و سوانح بر اثربخشی در سطح ۰۲۱/۰و با ضریب رگرسیون ۸۵/۰- تاثیر منفی و معناداری دارد. لذا میتوان اذعان داشت ارتباط شدیدی بین ریسک حوادث و سوانح و اثربخشی وجود دارد و ضرایب رگرسیونی در بین دو متغیر مذکور از نوع معکوس(منفی)میباشد؛ در نتیجه میتوان گفت که ریسک حوادث و سوانح، اثربخشی را تحت تاثیر قرار میدهد، هرچه نتایج ریسک حوادث و سوانح ارتقاء یابد، اثربخشی به طرف منفی سیر می کند. بنابراین فرضیه رد نشده است. نتایج این پژوهش با تحقیقات سان و چانگ (۲۰۱۰) همسویی دارد.
یافته های پژوهش توجه به مدیریت ریسک در راستای افزایش بهرهوری نظام بانکی کشور را نشان می دهد. زیرا عدم توجه به مدیریت ریسک سوانح و حوادث می تواند چالش های زیر را در بلند مدت برای بانک ایجاد کند:
عدم توجه به کفایت سرمایه لازم به ویژه در زمان اعطای تسهیلات به فعالیتهای پر ریسک.
عدم امکان ارزیابی صحیح از کیفیت دارایی های بانک.