-
- آزمون لوین، لین و چو[۱۴] (LLC)
-
- آزمون ایم، پسران و شین[۱۵] (IPS)
-
- آزمون برتونگ[۱۶]
-
- آزمونهای فیشر-ADF و فیشر-PP که توسط مادالا و وو(۱۹۹۵) و چوی(۲۰۰۱) ارائه شدهاند.
- آزمون هدری[۱۷]
برای تشریح روششناسی این آزمونها، الگوی AR(1) بین بخشی زیر در نظر گرفته می شود:
که در آن؛ متغیر مورد بررسی، i=1,2,…,N معرف کشورها، t=1,2,…, معرف تعداد مشاهدات سری زمانی در هر کشور، نماینده متغیرهای قطعی مانند عرض از مبدأ و روند، ضریب زاویه، ضریب خودهمبستگی و جمله اخلال میباشد که فرض می شود در بین کشورهای مختلف، مستقل از هم هستند. حال اگر باشد، مانا و چنانچه باشد، دارای ریشه واحد بوده و نامانا تلقی می شود.
به منظور این آزمون، دو پیشفرض در مورد وجود دارد؛ اول اینکه فرض شود که عوامل مشترکی بین کشورهای مختلف وجود دارند، به طوری که برای همه کشورها یکسان است ( به ازای هر i یا برای تمام کشورها). آزمونهای LLC، برتونگ و هدری بر اساس این فرض پایهریزی شدهاند. از سوی دیگر، فرض دوم این است که بین کشورها یکسان درنظرگرفته نشود. آزمون IPS و آزمونهای نوع فیشر نیز بر اساس این فرض استوارند. به علاوه در آزمون هدری، فرضیه صفر، عدم وجود ریشه واحد است، در حالی که در سایر آزمونها، فرضیه صفر وجود یک ریشه واحد میباشد (مهر آرا،۱۳۸۸ ، ۵۵).
۳-۷-۳-۴- آزمون هم انباشتگی
در تحلیلهای همانباشتگی، وجود روابط بلندمدت اقتصادی آزمون و برآورد میشوند. ایده اصلی در تجزیه و تحلیل همانباشتگی آن است که اگرچه بسیاری از سریهای زمانی اقتصادی نامانا (حاوی روندهای تصادفی) هستند، اما ممکن است در بلندمدت، ترکیب خطی این متغیرها، مانا (و بدون روند تصادفی) باشند.
تجزیه و تحلیلهای همانباشتگی کمک می کند تا این رابطه تعادلی بلندمدت، آزمون و برآورد شود. اگر یک نظریه اقتصادی صحیح باشد، مجموعه ویژهای از متغیرها که توسط نظریه مذکور مشخص شده، با یکدیگر در بلندمدت مرتبط میشوند. به علاوه، تئوری اقتصادی تنها روابط را به صورت ایستا (بلندمدت) تصریح کرده و اطلاعاتی در خصوص پویاییهای کوتاهمدت میان متغیرها به دست نمیدهد. در صورت اعتبار تئوری، انتظار میرود که علیرغم نامانا بودن متغیرها، یک ترکیب خطی ایستا از این متغیرها، مانا و بدون روند تصادفی باشد. در غیراینصورت، اعتبار نظریه موردنظر زیر سوال قرار میگیرد. به همین دلیل به طور گسترده از همانباشتگی به منظور آزمون نظریه های اقتصادی و تخمین پارامترهای بلندمدت استفاده می شود.
آزمون همانباشتگی به هنگام استفاده از داده های پانل، عموماً به روش پیشنهادی پدرونی[۱۸] انجام می شود. آزمون همانباشتگی انگل-گرنجر[۱۹] (۱۹۸۷) بر مبنای آزمون مانا بودن باقیماندههای رگرسیون، هنگامی که متغیرهای معادله معادله رگرسیون انباشته از درجه یک یا I(1) است صورت میگیرد.[۲۰]
اگر متغیرها همانباشته باشند، پس باید باقیماندههای آن ها I(0) یا انباشته از درجه صفر شوند. از طرفی، اگر متغیرها همانباشته نباشند، باقیمانده I(1) خواهد بود. پدرونی (۲۰۰۴) و کااو (۱۹۹۹) این آزمون را برای داده های پانل گسترش دادند.(همان منبع)
۳-۷-۴- مرحله چهارم : تخمین و استباط آماری
در این قسمت از مطالعه جهت تصریح مدل ابتدا رابطه متغیرهای مستقل از منظر آمار استنباطی بررسی میگردد و از بین متغیرهای توضیحی ، متغیرهای مؤثر انتخاب می شود.
۳-۷-۵-مرحله پنجم: نتیجه گیری
در مرحله پنجم بر اساس تخمین مدل ، نتیجه گیری می شود و در نهایت بر اساس نتایج پیشنهادات و راهکارها ارائه می شود.
۳-۸- فرضیات تحقیق
به طور کلی هر حکمی درباره جامعه را یک فرض آماری مینامند از آنجا که این فرض ممکن است غلط یا درست باشد، بنابرین به ازای هر فرض آماری، دو فرض مکمل در ذهن به وجود می آید: (i) فرضH1: ادعا صحیح است (ii) فرضH0: ادعا غلط است. با به کار بردن اطلاعاتی که از مشاهدات نمونه به دست میآیند، تصمیمگیرنده باید یکی از این دو تصمیم را انتخاب کند:
الف)H0 را رد کند و نتیجه بگیرد که H1به وسیله داده ها قویاً تأیید میگردد.
ب) H0 را رد نکند و نتیجه بگیرد که داده ها H1را قویاً تأیید نمیکنند.
فرضی را که بخواهیم آن را به وسیله اطلاعات حاصل از نمونه ثابت کنیم، فرض مقابل (H1) و نقیض آن را فرض صفر (H0) مینامند به همین دلیل است که گاهی فرض مقابل را فرض محقق نیز مینامند. فرایند انتخاب یکی از دو فرض مذکور را آزمون فرض آماری میگویند(خاکی، ۱۳۸۷). در این پژوهش فرض H0و H1 را برای هر کدام از فرضیه های اصلی پژوهش بدین صورت تعریف میکنیم:
- میان اصول حاکمیت شرکتی و نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه های فرعی:
-
- میان نسبت مدیران موظف به غیر موظف با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
-
- میان سهامدارن نهادی با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
-
- میان اتکاء بر بدهی با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
-
- میان عدم نفوذ مدیرعامل با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
-
- میان اندازه هیات مدیره با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
- میان تمرکز مالکیت با نسبت مالیات ابرازی به قطعی رابطه ی معنی داری وجود دارد.
برای بررسی فرضیه های تحقیق هر یک از فرضیهها دو بار به صورت ضریب کلی و جزیی آزمون می شود. درباره آزمون کلی با شاخص آماره F قضاوت می شود. این آزمون بیان میدارد که رابطه متغیرهای مستقل با متغیرهای وابسته خطی است اگر چنانچه سطح خطای آلفا کوچکتر از ۵ درصد باشد و یا آماره محاسبه شده F بزرگتر از آماره جدول بحرانی باشد فرضیه صفر دال بر نبود رابطه خطی، رد شده و فرضیه تحقیق پذیرفته می شود. همچنین آماره یا علامت ضرایب نشان دهنده جهت رابطه متغیرهای مستقل و متغیر وابسته میباشد.
۳-۹- پایایی و اعتبار ابزار تحقیق
با توجه به اینکه در این تحقیق، از ابزار پرسش نامه استفاده نمی شود و از اطلاعات مربوط به متغیرهای تحقیق استخراجی از اسناد و گزارش های آماری نمونه مطالعاتی استفاده می شود، می توان به تامین پایایی و اعتبار ابزار تحقیق پی برد.
۳-۱۰- خلاصه فصل
در این فصل ابتدا به توضیحاتی درباره ی روش پژوهش، نحوه شکل گیری رگرسیون پرداخته و سپس توضیحاتی مفصل درمورد انواع داده ها، مزایای هرکدام و نحوه تصمیم گیری در مورد آزمون فرضیهها و نحوه بررسی فرضیه های تحقیق پرداخته شده است.
همچنین اهداف تحقیق، قلمرو تحقیق به لحاظ موضوعی، زمانی و مکانی، روش و ابزار جمع آوری اطلاعات، روش انجام کار و تخمین یک مدل تجربی بیان گردیده است و روش مورد استفاده در فصل چهارم یعنی روش پنل دیتا و مزایا و محدودیت های آن شرح داده شده است.
فصل چهارم: تجریه و تحلیل داده ها